Παιχνίδια Εξουσίας – White Walkers

power-games

Μπορεί να μην έχουν χαρακτηριστικά μούμιας και μπλε μάτια, αλλά η παρουσία τους είναι διακριτή.

Εκεί που τους έχεις αποχαιρετήσει με παχυλή αποζημίωση, αποχαιρετιστήριο πάρτυ, συγκίνηση ή ενίοτε μαύρη πέτρα και σκληρά λόγια, τσουπ! Ανασταίνονται! Και τους ξαναβλέπεις μετά από σύντομο χρονικό διάστημα εντός εταιρείας μεγάλους και τρανούς σε πιο ισχυρή θέση ή αναβαθμισμένους σε ρόλο εξωτερικού σύμβουλου που ξέρεις ότι παίρνει αποδοχές πολλαπλάσιες του δικού σου πολλαπλώς πετσοκομμένου μισθού.

Τι οδηγεί στη… νεκρανάσταση;
Από όπου κι αν το διερευνήσεις – ακόμα και θεολογικά-, οι σωστές γνωριμίες είναι το κλειδί του γρίφου. Κι Εκείνος ήξερε το Θεό. Οι θνητοί μανατζαρέοι ξέρουν μικρούς θεούς ή έστω ημίθεους συνήθως στο Διοικητικό Συμβούλιο. Συγγενείς, κολλητοί, συνένοχοι σε κλίκες… Αρκετά ανάλογα παραδείγματα πρόσφατα από τον τραπεζικό κλάδο που έχει υποστεί συγχωνεύσεις επί συγχωνεύσεων. Προϊστάμενος που έφυγε με ένταση, μύδρους προς την εταιρεία και άλλα «νηφάλια», ξαφνικά επιστρέφει πλήρως ταγμένος στον ιερό σκοπό του οργανισμού και χλευάζει την ομάδα του που δεν ακολούθησε την ίδια τακτική: φεύγω εξοργισμένος δηλώνοντας ότι ήδη με έχουν ζητήσει από αλλού –> ψάχνομαι δυναμικά στην αγορά, αλλά στην Ελλάδα της κρίσης βλέπω ότι η ορμή δεν είναι αρκετή –> διερευνητικά και διαλλακτικά αρχίζω τις επαφές με τους παλιούς ανακαλώντας τις παλιές καλές στιγμές –> ξεχνάμε το «κέρατο» και τα ξαναβρίσκουμε –> επιστρέφω μετά βαΐων και κλάδων, λες και ποτέ δεν συνέβη. Ανάλογες των προσωπικών σχέσεων οι επαγγελματικές…

Η νεκρανάσταση επίσης μπορεί να συμβεί και υπό τη μορφή εναλλαγών αναβάθμισης/ υποβάθμισης. Κι εδώ παίζει ρόλο το ποιους ξέρεις και πώς είναι οι σχέσεις σας κάθε φορά. Η κυκλοθυμία χτυπάει και το top management και ξεκινάει το σαδομαζοχιστικό παιχνιδάκι «μ’ αγαπάς, δεν μ΄ αγαπάς».

Παιχνίδια Εξουσίας – White Walkers

Μια εταιρεία με δομές, διαφάνεια, διορατικότητα πολύ δύσκολα θα προσλάμβανε εκ νέου κάποιον που έφυγε έτσι. Αλλά οι άνωθεν γνωριμίες που λέγαμε απαλύνουν τις πληγές του παρελθόντος. Και όσο οι White Walkers του γραφείου πολλαπλασιάζονται, εσύ παραμένεις στο keep walking.

Τι μπορείς να κάνεις;
Να τους κάψεις έγκαιρα και να προλάβεις την επάνοδο, δύσκολο εκτός μικρής οθόνης. Βέβαια συχνά έχουν την τάση να καίγονται από μόνοι τους τελικά λόγω συμπεριφοράς. Η περίοδος χάριτος κάποτε τελειώνει, η γνωριμία επίσης. Μέχρι τότε εσύ ο Keep Walker αποφεύγεις τις κακοτοπιές και διερευνάς την μετακόμιση σε οργανωσιακά κλίματα άλλων περιοχών, πιο θερμών. Υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά του Τείχους…

* Ο παρών διαδικτυακός τόπος δεν συνδέεται και ουδεμία σχέση έχει με την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», τους συντελεστές αυτής, καθώς και τον συγγραφέα των σχετικών βιβλίων. Ο διαδικτυακός μας τόπος δεν χρησιμοποιεί εμπορικά σήματα και δεν αναπαράγει οποιοδήποτε άλλο πρωτότυπο ή παράγωγο πνευματικό έργο. Οποιαδήποτε αναφορά σε εμπορικά σήματα τρίτων σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να διακρίνει προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται από τον διαδικτυακό μας τόπο.
Παιχνίδια Εξουσίας

Θέλετε να ενισχύσετε την τόλμη σας για νέα ξεκινήματα;
Το 1ο CD ύπνωσης της Lifepassport είναι εδώ, για σας βοηθήσει!

Αφεθείτε να το ακούσετε…

ΚΕΙΜΕΝΟ & ΣΠΙΚΑΖ:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΤΩΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΙΞΗ, MASTERING:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 25΄

Έπιθυμώ να λαμβάνω newsletter από τη Lifepassport.