Δήμητρα Καρατώλου

biography-photo

Από παιδί ονειρευόμουν να κάνω ένα επάγγελμα, μέσα από το οποίο θα μου δινόταν η δυνατότητα να εξερευνώ, να δημιουργώ και να συνεισφέρω κοινωνικά στην υλοποίηση θετικών αλλαγών. Αποφοιτώντας από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών ένιωθα ότι το ιδανικό επάγγελμα για μένα ήταν η Δημοσιογραφία. Για αυτό και στόχευσα στο Τμήμα Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα για δύο χρόνια ως δημοσιογράφος στο Τμήμα Διεθνών Ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Αναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της Ψυχολογίας άρχισα να σκέφτομαι πόσα θα άλλαζα μέσα στο περιβάλλον εργασίας μου. Έτσι, όταν αποφοίτησα, είχαν διαφοροποιηθεί και τα όνειρά μου. Έφυγα για την Αγγλία, με υποτροφία λόγω άριστης επίδοσης, για να σπουδάσω Κοινωνική & Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου εργασίας διερεύνησα τη διαχείριση των συναισθημάτων στους επαγγελματικούς ρόλους (emotional labour).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2001 κράτησα τη δημιουργική γραφή ως χόμπι και ξεκίνησα να εργάζομαι στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Γρήγορα ανέλαβα υπεύθυνες θέσεις σε πολυεθνικές και ηγετικές ελληνικές εταιρίες, στην Ελλάδα και στη Γερμανία (λιανεμπόριο, παραγωγή & εμπόριο αυτοκινήτων, τραπεζικές υπηρεσίες και εκπαίδευση). Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου σε Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού ασχολήθηκα ενεργά με την προσέλκυση και επιλογή προσωπικού – μέχρι σήμερα έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 6.000 συνεντεύξεις-, με τηνεκπαίδευση, την αξιολόγηση απόδοσης, τις έρευνες προσωπικού και τη διοίκηση αλλαγών. Ιδιαίτερα έργα, τα οποία διαχειρίστηκα, ήταν η εκπαίδευση και πιστοποίηση του πανελλήνιου δικτύου πωλήσεων πολυεθνικής εταιρείας, η δημιουργία και η αναδιοργάνωση Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, ο σχεδιασμός καινοτόμων συστημάτων διαπολιτισμικής επικοινωνίας για πολυεθνικούς ομίλους και η υλοποίηση Κέντρων Αξιολόγησης & Ανάπτυξης.

Το 2006 ήταν μια χρονιά σταθμός στην πορεία μου, γιατί αναθεώρησα τις επαγγελματικές επιλογές μου και τον τρόπο ζωής μου. Για 6 μήνες έζησα στη Σαντορίνη, όπου εργάστηκα ως ξεναγός σε οινοποιείο. Εκεί οι σκέψεις μου έγιναν σαφείς, άρχισα να ξαναγράφω, κοινωνικά και ταξιδιωτικά άρθρα για κυριακάτικα και ειδικού Τύπου περιοδικά (“K” της Καθημερινής, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Voyager), και στο μυαλό μου δημιουργήθηκε τότε η HR Passport (πλέον Lifepassport): μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που θα δρα ως συμπαίκτης σε όλη τη διάρκεια των αναζητήσεων ενός ανθρώπου, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι όσο νιώθει δημιουργικός και ανήσυχος.

Έτσι ξεκίνησε η πρόκληση του ελεύθερου επαγγέλματος. Μέχρι σήμερα, παράλληλα με το ατομικό career και life coaching και τα ανοιχτά βιωματικά σεμινάρια έχω σχεδιάσει και υλοποιήσει έργα οργανωσιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος σε εταιρείες. Με διαρκή στόχο και τη δική μου προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη παρακολουθώ με ενθουσιασμό εκπαιδεύσεις σε διαφορετικές μεθόδους και προσεγγίσεις, χτίζοντας μια ολιστική προσέγγιση στο coaching. Το 2009 – 2010 παρακολούθησα δύο ετήσια επαγγελματικά προγράμματα coaching, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο, και είμαι πιστοποιημένη ως Professional Certified Coach (PCC) από το διεθνή οργανισμό International Coach Federation με περισσότερες από 1.000 ώρες coaching στο ενεργητικό μου. Το 2013 εμβάθυνα τις γνώσεις μου στη Μη Βίαιη Επικοινωνία και το 2014 εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) από το American Board of Neurolinguistic Programming. Τη δική μου εποπτεία ως coach και τη συνεχή αυτοβελτίωση  τις θεωρώ καθοριστικές στη ζωή μου.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ, γράφω μικρές ιστορίες και άρθρα, δραστηριοποιούμαι για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ενώ ασχολούμαι με το διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες, έχοντας εκπαιδευτεί σε διαφορετικές μεθόδους healing και χαλάρωσης.

Δημοφιλέστερα Θέματα

Γραφτείτε για νέα και tips!

PCC-logo

FOLLOW US

        

VISIT US

Ασπασίας 85,
15561 Χολαργός

CONTACT US

info@lifepassport.gr
+30 2103241378

 

Coaching / CV / Interview
ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE!

Θέλετε να ενισχύσετε την τόλμη σας για νέα ξεκινήματα;
Το 1ο CD ύπνωσης της Lifepassport είναι εδώ, για σας βοηθήσει!

Αφεθείτε να το ακούσετε…

ΚΕΙΜΕΝΟ & ΣΠΙΚΑΖ:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΤΩΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΙΞΗ, MASTERING:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 25΄