Απόψεις

Lifepassport – Testimonials | Απόψεις

«Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό για την Δήμητρα είναι ότι είναι μία τέλεια επαγγελματίας που αγαπάει με πάθος αυτό που κάνει και το κάνει απλά τέλεια.

Σκεπτόμενη όμως τις συζητήσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς συνειδητοποίησα ότι έχει ένα σπάνιο χάρισμα, καταλαβαίνει τους ανθρώπους, τους ψυχολογεί και προβλέπει με μαθηματική ακρίβεια τη συμπεριφορά τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Όλα μαζί αυτά… την καθιστούν ένα πολύτιμο συμβουλάτορα».

Ευγενία Μαυρομάτη

ΣΤΕΛΕΧΟΣ EUROBANK

«Με τη Δήμητρα Καρατώλου συνεργαστήκαμε 1η φορά το 2010, διεξάγοντας δύο σεμινάρια με θέμα «Διαχείριση Αλλαγών στην Πράξη». Η συνεργασία μας ήταν άψογη, τόσο κατά την φάση του σχεδιασμού του προγράμματος όσο και κατά την υλοποίηση του. Το σεμινάριο δεν ήταν «τυποποιημένο» αλλά προσαρμόστηκε απόλυτα τόσο στο προφίλ της Εταιρείας μας όσο και στις ιδιαίτερες ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι αξιολογήσεις από τους συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα θετικές, κάτι που μας οδήγησε στη συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας μας και σε άλλη θεματολογία.

Πέραν της επαγγελματικής κατάρτισής της, η Δήμητρα είναι ένα άτομο με ευγένεια, αγωγή, προσήνεια και ιδιαίτερες επικοινωνιακές ικανότητες, που ξέρει να κερδίζει τους συνεργάτες της, εσωτερικούς και εξωτερικούς».

Μαρία Παπαγεωργίου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

Lifepassport – Testimonials | Απόψεις

Στα πλαίσια του ΜΒΑ που κάνω μια από τις ενότητες που είχα ήταν και Coaching Skills με εισηγήτρια την Δήμητρα Καρατώλου. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία και προσέγγιση κυριολεκτικά ” out of the box”. Το μοναδικό ίσως workshop που ασχολείται πραγματικά με εσένα τον ίδιο, δηλαδή πώς θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου ώστε να εναρμονιστείς με τους γύρω σου τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σου ζωή. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική ωφέλεια.

Κώστας Μαδούρος

SALES MANAGER, HENKEL HELLAS

«Η συμβουλευτική καριέρας με τη Δήμητρα, έγινε σε μία περίοδο όπου, όντας άνεργη για 1 χρόνο, είχα αρχίσει να χάνω την πίστη στον εαυτό μου. Η Δήμητρα με βοήθησε στη σύνταξη ενός επαγγελματικού βιογραφικού και με συμβούλευσε πρακτικά πώς να βελτιώσω την παρουσία μου στις συνεντεύξεις. Έτσι ήμουν σε θέση να παρουσιάσω το επαγγελματικό μου προφίλ μέσα σε λίγα λεπτά, διαχειριζόμενη ταυτόχρονα τυχόν συναισθήματα, τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επικοινωνία μου κατά τη συνέντευξη. Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρω να με καλέσουν σε 3 συνεντεύξεις και να βρω δουλειά στο αντικείμενό μου σε μία μεγάλη εταιρεία!»

Μαργαρίτα Μαρτίνη

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Ήμουν πολύ μπερδεμένη και δεν ήξερα τι να διαλέξω. Όμως τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο, με τον επαγγελματικό προσανατολισμό ξεκαθάρισα γρήγορα τι μου αρέσει και ξεκίνησα έγκαιρα την προετοιμασία μου!»

Αλεξία Χατζηπαύλου

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη εμπειρία, που με βοήθησε στην πράξη και με “χειροπιαστά” παραδείγματα να προετοιμαστώ καλύτερα για τη συνέντευξη που θα πέρναγα. Η βιντεοσκόπηση της συνέντευξης με έκανε να εντοπίσω τόσο τα δυνατά μου σημεία, όσο και τα σημεία προς βελτίωση, και να δουλέψω με τη σύμβουλο ακριβώς πάνω σε αυτά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!»

Κ.Σ.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

«Το να χάσω τη δουλειά μου μετά από τόσα χρόνια που ήμουν στον ίδιο εργοδότη ήταν ένα σοκ! Μέσω της HR Passport μπόρεσα πρώτα από όλα να διαχειριστώ το θυμό μου και την απογοήτευσή μου και έτσι να μπορέσω να προχωρήσω. Η Δήμητρα με εξόπλισε με όλα τα απαραίτητα μέσα για να βγω δυνατή στην αναζήτηση εργασίας και μπήκα αποτελεσματικά στη διαδικασία συνεντεύξεων, βρίσκοντας ξανά εργασία.»

Λ.Σ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

«Μέσα σε μια περίοδο γενικότερης ανασφάλειας, αλλά και προσωπικής αναζήτησης στο τομέα των σπουδών και της εργασίας, επισκέφτηκα τη Δήμητρα για career coaching. Με βοήθησε να σκεφτώ και να ζυγίσω τις επιλογές μου αντί να πελαγώσω, να κινητοποιηθώ αντί να μείνω αδρανής, να αισιοδοξώ αντί να εγκαταλείψω. Το καλύτερο όλων είναι ότι αυτό έγινε με συζήτηση σε μορφή ψυχοθεραπείας, τεστ και άλλες τεχνικές, χωρίς να δίνει έτοιμες απαντήσεις, αλλά βοηθώντας με να ανακαλύψω τις δικές μου. Η Δήμητρα δεν είναι απλώς επικοινωνιακός, δυναμικός και θετικός άνθρωπος, αλλά μπορεί και το μεταδίδει κιόλας. Και με το πέρας των συνεδριών, σε αφήνει να νιώθεις – κι αυτό είναι προς τιμήν της – ότι έχεις κερδίσει ένα σταθερό σύμμαχο στην επαγγελματική σου πορεία».

Νίκη Γ.

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

«Η Δήμητρα Καρατώλου με βοήθησε να οραματιστώ και να δημιουργήσω το δικό μου personal brand, μια πολύ σύνθετη διαδικασία που βασίζεται στο εξίσου σύνθετο δεδομένο ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός. Χρειάζεται κατανόηση, ευφυία και ευελιξία, για να μπορέσεις να καλύψεις τις ανάγκες ενός ανθρώπου που συνδυάζει κάποια τεχνοκρατικά με πολύ δημιουργικά καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά και η Δήμητρα είναι βιρτουόζος στο είδος!

Σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας με “εξόπλισε” με εργαλεία που με βοήθησαν να χειρίζομαι τον χρόνο μου και να βάζω προτεραιότητες. Αυτά με έσωσαν κυριολεκτικά! Τόσο το ομαδικό σεμινάριο της για το personal branding, όσο και οι προσωπικές μας συνεδρίες λειτούργησαν σαν “σύμμαχος” στο να εξελιχθώ επαγγελματικά. Σε κάθε σοβαρή απόφαση μου την συμβουλεύομαι έστω και νοερά και την αισθάνομαι δίπλα μου έτοιμη να με υποστηρίξει όπου χρειαστώ. Το coaching της είναι σαν το personal branding – μοναδικό!»

Δήμητρα Κουζή

ΙΔΡΥΤΡΙΑ KOUZI PRODUCTIONS

«Στην HR Passport έζησα μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης της επαγγελματικής μου ταυτότητας και αυτογνωσίας. Η Δήμητρα Καρατώλου πέρα από πλήρως καταρτισμένη επαγγελματίας είναι πολύ ταλαντούχα και στην ψυχολόγηση· η δίωρη συζήτηση για το βιογραφικό μου σημείωμα και την αίτηση σπουδών μου άφησε την εντύπωση ψυχαναλυτικής θεραπείας. Από τη διαδικασία αυτή, εκτός από τη σημαντική ανανέωση που διαπίστωσα στην προσπάθεια μεταπτυχιακής εξειδίκευσης και ανεύρεσης εργασίας, κέρδισα και μια συνεργάτιδα καριέρας!»

Χρήστος Νυφλής

MARKETING PROFESSIONAL

«Είχα την ευτυχία να παρακολουθήσω το workshop Δημιουργικότητας και Καινοτομίας που οργάνωσε η εταιρεία μας με τη Δήμητρα Καρατώλου. Kαι αν και έχω πρακολουθήσει άλλα ανάλογα σεμινάρια, πραγματικά η μέθοδος που ακολουθήθηκε, η αμεσότητα και η αλήθεια της Δήμητρας και η βιωματική εμπειρία που είχα σε αυτό, άναψε μέσα μου μια σπίθα και μπόρεσα με καθαρότητα να δω τα εργαλεία εκείνα που οδηγούν στον δρόμο της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Αυτή η σπίθα καίει ακόμη, 1 χρόνο μετά, και έχει γίνει και φλόγα που φωτίζει και ζεσταίνει το ωραίο και μακρύ ταξίδι μου στον τόπο των ιδεών, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας!»

Κεχρή Κατερίνα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, GENERALI HELLAS

«Πριν παρακολουθήσω τα workshops για Επιτυχημένη Αναζήτηση Εργασίας της HR Passport δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ακούσω κάτι, το οποίο δεν το είχα σκεφτεί ήδη, για να βρω δουλειά. Η Δήμητρα όμως ήρθε να με διαψεύσει! Στα σεμινάρια με έκανε να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση και να ψάχνω με το σωστό τρόπο τη δουλειά που μου ταιριάζει. Επίσης, μου έμαθε πράγματα τα οποία προσέχει ο εργοδότης, όπως και το τι θα πρέπει να προσέχω μελλοντικά ως εργαζόμενος. Πολύ σύντομα βρήκα εργασία, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που είχα μόλις αποκτήσει.»

Κωνσταντίνος Κωνστάντος

ACE ANALYST, SYMPHONY IRI GROUP

«Όταν πήρα την απόφαση να αναζητήσω εργασία εκτός Ελλάδος, χρειαζόμουν αρχικά κάποιον να επιμεληθεί το ξενόγλωσσο βιογραφικό μου. Γρήγορα ανακάλυψα το site της HR Passport, δηλαδή την Δήμητρα Καρατώλου. Πέρα από την επιμέλεια του βιογραφικού, το οποίο πραγματικά μεταμορφώθηκε σε επαγγελματικό εργαλείο προσέλκυσης συνεντεύξεων, η Δήμητρα αποδείχθηκε μια ικανότατη coach σε όλες τις φάσεις της αναζήτησης. Από την προετοιμασία για συνέντευξη (η προσομοίωση συνέντευξης βοηθάει πάρα πολύ) μέχρι την ψυχολογική ενθάρρυνση και την βοήθεια στην ικανότητα επίτευξης στόχων, η Δήμητρα συνδυάζει την εμπειρία στο αντικείμενο και τον επαγγελματισμό με την ικανότητα δημιουργίας θετικής ψυχολογίας, που είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδίως στην εποχή της κρίσης που διανύουμε. Τώρα που ο στόχος επιτεύχθηκε, θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμητρα και να προσθέσω ότι χωρίς τη σημαντικότατη βοήθεια της ίσως να μην τα είχα καταφέρει».

Κώστας Τ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

«Φαντάσου τον εαυτό σου σε ένα χωράφι, γόνιμο, που έχει μείνει όμως καιρό ακαλλιέργητο και έχει γεμίσει ζιζάνια, αγριοχόρτα και αγκάθια. Κι εσύ στέκεσαι στη μέση, πελαγωμένος, κι ενώ θέλεις να το κάνεις ξανά όμορφο και παραγωγικό, δεν έχεις ιδέα πώς να το συνεφέρεις. Για καλή σου τύχη, γνωρίζεις μια νεράιδα. Δεν έχει μαγικό ραβδί, μπορεί όμως να σε βοηθήσει να πετάξεις πάνω από το χωράφι σου, και έτσι από ψηλά, να δεις με καθαρό μυαλό όλα όσα χρειάζεται να αλλάξουν, όλα όσα μπορούν να γίνουν για να το κάνεις να καρποφορήσει.

Έτσι θα περιέγραφα την εμπειρία μου στο coaching με τη Δήμητρα Καρατώλου. Το χωράφι αντιπροσωπεύει προσωπικές και επαγγελματικές αναζητήσεις και ως καλή νεράιδα παρομοιάζω την Δήμητρα.  Γιατί αν πρωταγωνιστούσε σε παραμύθι, θα είχε σίγουρα αυτόν το ρόλο! Η Δήμητρα είναι ένας πολύ έξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, μια έμπειρη επαγγελματίας που αγαπάει αληθινά αυτό που κάνει.  Η βοήθειά της και η συμβουλή της, όποτε και σε ότι την έχω χρειαστεί, είναι ουσιαστική και πολύτιμη και την ευχαριστώ γι’αυτό.»

Ζ.Θ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

«Η προετοιμασία για τη συνέντευξη ήταν, χωρίς υπερβολή, μια αποκαλυπτική εμπειρία. Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει πραγματική εικόνα για το πώς αποδίδει σε μια συνέντευξη, αν δεν δει το δει με τα μάτια του. Η βιντεοσκόπηση, σε συνδυασμό με το άψογο debriefing session, αναλυτικό και ουσιαστικό, αποκάλυψε αδυναμίες που μπορώ να διορθώσω, αλλά και δυνατά σημεία, στα οποία μπορώ να χτίσω. Τώρα είμαι πολύ πιο δυνατή και έτοιμη!»

Σ.Λ.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

«Ήμασταν οικογενειακώς προβληματισμένοι για την επιλογή σπουδών του γιου μας, ζώντας και όσα συμβαίνουν γύρω μας λόγω κρίσης. Αρχικά ο ίδιος δεν ήθελε να δει σύμβουλο σταδιοδρομίας, αλλά η Δήμητρα τον κέρδισε και συνετέλεσε καθοριστικά στο να μπορέσει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει τι θέλει και εμείς να συμμεριστούμε και να στηρίξουμε τα δικά του όνειρα.»

Μ. Παπασταμάτη

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

«Γνώρισα τη Δήμητρα Καρατώλου σε μια χρονική περίοδο που χρειαζόμουν coaching σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αξιολογήσω και να αναπροσαρμόσω στη συνέχεια τις απόψεις μου για μια νέα πρόταση εργασίας. Ο τρόπος που ανέσυρε την επίλυση στο θέμα που με απασχολούσε ήταν εντυπωσιακός! Μέσα από τη διαδικασία που ακολούθησε με οδήγησε με τις ερωτήσεις της να βρω η ίδια την καλύτερη απάντηση. Η Δήμητρα είναι μια έμπειρη επαγγελματίας που έχει αναμφίβολα τη δυνατότητα να επικοινωνεί, να κατανοεί και να σε βοηθά να φτάνεις το στόχο σου.»

Λίλα Κουφοπούλου

COMMUNICATION SPECIALIST & VISUAL ARTIST

«Οι εμπειρίες που αποκόμισα από το coaching με τη Δήμητρα ήταν εξαιρετικές. Με την παρατηρητικότητα και την οξυδέρκειά της συνετέλεσε στο να εντοπίσω τις πραγματικές ανάγκες μου. Είδα ορισμένα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα, αναθεώρησα την έννοια του αυτονόητου και διαχειρίζομαι πλέον τις καταστάσεις με περισσότερη αυτογνωσία και κριτική ματιά.»

Χρήστος Ντούρης

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, EUROBANK

Δημοφιλέστερα Θέματα

Γραφτείτε για νέα και tips!

PCC-logo
Θέλετε να ενισχύσετε την τόλμη σας για νέα ξεκινήματα;
Το 1ο CD ύπνωσης της Lifepassport είναι εδώ, για σας βοηθήσει!

Αφεθείτε να το ακούσετε…

ΚΕΙΜΕΝΟ & ΣΠΙΚΑΖ:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΤΩΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΙΞΗ, MASTERING:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 25΄

Έπιθυμώ να λαμβάνω newsletter από τη Lifepassport.